Restaurant Elysèe

Ein kveld med vinprodusent Racines

Laurdag 15.mai vil me i samarbeid med LaMarc Wines presentere den spennande vinprodusent Racines.

Racines Wines er eit samarbeidsprosjekt mellom dei 4 vinmakerne Etienne de Montille (Bourgogne), Brian Sieve, Rodolphe Peters (Champagne) og Justin Willett (Tyler Winery) Santa Barbara California. Prosjektet er fokusert på kun Pinot Noir og Chardonnay med fokus på sammen lage viner som viser eleganse og terroiret i California.

Juli 2016 skulle være begynnelsen på prosjektet når Etienne og Brian Sieve som hadde vært kjellermester for De Montille i 10 år reiste på studietur til California. Sammen reiste dei for å finne det perfekte kjølige klimaet som trengs for å lage raffinerte og balanserte viner laget på Pinot Noir og Chardonnay. Turen tok dei frå Willamette i Oregon og sørover gjennom Sonoma, Santa Cruz og Santa Barbara i California.

Etter å ha møtt tusenvis av vinmakere, og smakt seg gjennom hundrevis av viner og områder så falt valet på å jobbe i Santa Rita Hills. Her møtte dei Justin Willett, ein dynamisk og suksessfull vinmaker som startet Tyler Winery i sin heimby Santa Barbara. Her fant dei det uttrykket i vinene hans som dei hadde leita etter, ein tilnærming som kunne minne om filosofien som Etienne finner heime i Bourgogne. Dette saman med Justins ynskje om å bli med på prosjektet gjorde at partnerskapet blei stifta.

Denne kvelden vil det være fokus på produsenten, kjøkkenet lager til ein 4 retters Amerikansk-inspirert meny. Dag Andre fra LaMarc Wines vil fortelle historier om produsenten, viner og sjenke sammen med våre sommelierer.

 

Til 4 retters menyen vil det vere følgande viner:

- Pierre Peters Cuvee de Reserve Champagne Blanc de Blanc Grand Cru

- Racines Sanford & Benedict Vineyard Chardonnay 2018

- Racines Bentrock Vineyard Chardonnay 2018

- Racines Santa Rita Hills Pinot Noir 2018

- Racines La Rinconada Vineyard Pinot Noir 2018

- Racines Wenzlau Vineyard Chardonnay 2018

 

Pris for 4 retters meny, aperitiff + 5 viner fra Racines, Kr 1600,- per person.

Bestilling og spørsmål kan sendes til francesco@parkvoss.no

Nyheiter


You are now subscribed